1. Why Chai Chun?

Ans: Chai Chun is a celebration of the rich, diverse, and many-splendored culture of tea drinking. Sourced from India’s finest tea gardens, we offer tea in all its varied flavours, aromas, and hues. At Chai Chun, tea lovers like you can select quality tea in a vibrant and welcoming atmosphere. Whatever the mood or the occasion, we have the perfect tea to suit your mood.


2. Where does your tea come from?

Ans: We buy most of our tea from the premium tea growing regions of Darjeeling, Assam, Nilgiri, and Kangra. Tea from these regions are famous for their fullness, flavor, and brightness.


3. How does the tea selection process work and who is involved?

Ans: We have a team of expert tea masters and evaluators who select tea from a number of different gardens to serve you top quality tea.


4. How is Chai Chun tea different from other tea brands?

Ans: Chai Chun tea is made from finest, bona fide, and natural ingredients fresh from the source. We do not add any kind of additives or synthetic flavors to our tea and we feel this offers the best and true flavors of tea that can be enjoyed every day.


5. Is your tea organic?

Ans: You can find a selection of our organic loose tea blends under the organic category. Though organic tea is good for you, it is generally not from the top gardens. Most organic tea is still grown in gardens that are average/above-average and we are committed to source our products only from the very best.


6. Is your tea kosher certified?

Ans: No, our tea is not certified kosher.


7. Is your tea gluten free?

Ans: Generally speaking, gluten is not present in a tea plant (Camellia sinensis) or in herbs. But there is always a very small possibility of cross-contamination somewhere along the food supply chain at the garden level. However, in all of our lot tests, we do not see any evidence of any gluten.


8. What does CTC stand for on your loose tea packages?

Ans: CTC stands for “crush, tear, and curl.” It is an automated tea manufacturing process which produces a very strong flavor. Chai Chun CTC tea produces a rich crimson/golden colour when brewed/boiled.


9. What is orange pekoe?

Ans: Orange pekoe is a fine grade of black tea that has a deliciously rich, smooth taste and makes a full body cup for you to enjoy every day.


10. What is the shelf life of your tea?

Ans; Approximately 1 to 1 ½ years.


11. Where is your tea sold?

Ans: Our store locator appears on our website. Enter the zip code and choose any location across India.


12. Where is Chai Chun located?

Ans: We have stores in Siliguri, Darjeeling, Gangtok, Kolkata, Mumbai, and Pune. For further queries please visit our contact page.


13. Do you have a catalogue?

Ans: We use our website as our catalogue. 


14. How do I place an order?

Ans: Go to the ‘shop’ section of our website, select your tea, add to the cart and click the ‘buy now’ option. After you’ve filled in all the necessary details, you will get an auto-generated acknowledgement from our end confirming your purchase.


15. How can I cancel my Chai Chun order?

Ans: You can cancel an order before it leaves our warehouse. Once the order is dispatched, it cannot be cancelled. For further query, mail us at


16. How do I sign up for your newsletter?

Ans: It’s quick and easy! Just click on the ‘sign in’ button and you will be asked to fill out your info and then you’re all set! Be sure to look for a confirmation email from us.


17. Do I need to make an account?

Ans: Yes! You can create an account by clicking on the ‘login’ button on the top right side of the site. Otherwise, once you’ve finished shopping, you’ll reach the login page where you can create an account.


18. What do I do in case I forget my password?

Ans: Please go to our “forgot password” section and follow the prompts.


19. What if I want to buy a larger quantity of an item than the website currently allows?

Ans: You can buy a larger quantity of an item than the website currently allows. For this you may mail us at


20. If I see a price reduction on an item I recently purchased from Chai Chun, can I receive a refund of the price difference?

Ans: No, you will not get a money refund of the price difference, if any, once an order has been placed for a product at a certain price.


21. Is it safe to shop online from Chai Chun’s website?

Ans: Yes! Shopping is totally safe on Chai Chun. We have encrypted secure server certification for all your online banking transactions.


22. Why do I have to give the security code of my credit card?

Ans: It is an extra step to ensure the security of our customers and the information is directed at your bank’s website. We neither use nor store it with us.


23. Do I have to provide a signature to receive a product?

Ans; Yes! You need to provide your signature.


24. Do you sell or share any of my personal information?

Ans: No, we do not. Your personal information is safe with us and is used only for shipping purposes.


25. Where do you ship?

Ans: Chai Chun ships all across India


26. Do you ship to PO boxes?

Ans: Sorry, we don’t ship to PO boxes.


27. Do you ship to APO and FPO addresses?

Ans: Sorry, we don’t ship to APO and FPO addresses.


28. How much does shipping cost?

       Ans:                          Order Value                            Pre-Paid                                   

Upto ₹499                               ₹50

₹500 to ₹999                           ₹50

Above ₹999                            Free


29. What modes of payment do you accept?

We accept Visa, MasterCard, and credit and debit cards of all major banks to facilitate our transactions. Payments can be also made via net banking and wallet payments. One can opt for COD as well.


30. Do you accept cheque and money order?

We do not accept cheques or money orders for purchases on our website.


31. Are there any hidden charges/taxes?

There are no hidden costs or additional taxes. The listed price is all inclusive.


32. What is your return policy?

We do not accept returns. However, if you received a damaged or defective product, please email us at and we will get back to you.


33. How should I go about canceling my order?

All you have to do is send us an email at and let us know that you would like to cancel your order. From there we will take care of canceling your order. You will receive an email once your order has been cancelled. Orders cannot be cancelled once it’s shipped from our fulfillment centre.


34. How long does it take to receive the product(s) against my order?

We deliver all orders within 8-10 working days. However, the orders can get delivered much earlier too.


35. Can I get an order expedited?

Yes you can. We offer express shipping options with additional charges anywhere within India.


36. How can I track my order?

You will receive an automated email notification from our end in which tracking link of the courier service will be provided including your tracking number.


37. How can I check my Chai Chun order status?

Ans: You can track your order by visiting the ‘my account’ section.


38. What happens if a package is delivered but not received?

Ans: We have the resources to track our packages. In case your package is delivered but not received, or if it gets lost in transit, we will try again or initiate the process of refund.


39. I ordered a product but never received my package?

Ans: Email us at so we can take care of this immediately. Or call our Toll Free No: 1800 212 0111


40. What if I am not home when the courier service delivers my order?

Ans: If you are not home, our courier service will give you a call. The delivery will be re-attempted the following day or at a time chosen by you.


41. I live outside India. Can I still place an order?

Ans: Yes! You can. However, deliveries will be made within India only.


42. Can I order an item for a friend?

Ans: Absolutely! We will deliver your gift to your friend’s address and the invoice will be mailed to you electronically. We can also send a special note, if any, on your behalf.


43. What else is in the box?

Ans: Besides your order, we will send you 3 samples of different tea FREE OF COST.


44. Can I get some samples?

Ans: We offer 3 free sample pouches with every order.


45. Can I create my own samplers choosing from tea I want?

Ans: No, we do not customize orders. Our samplers are packaged with our most popular blends.


46. Can I send the package as a gift?

Ans: Yes, you can. You can get the package shipped as gift by entering the recipient’s name and shipping address upon check out. A gift note can be added to your order by entering your message into the “order notes” section prior to checkout.


47. Do you offer gift wrapping?

Ans: Gift wrapping is currently not available. Please visit us regularly at our website for updates on gift wrapping and future promotions.


48. Do you have gift cards/certificates?

Ans: Gift cards/certificates are currently not available. Please stay tuned for new and exciting options and products on our website.


49. Can I include a note to the gift recipient with my order?

Ans: Yes, we do offer one complimentary gift note per order. The message must be included during the order process either online or over the phone. Online, the message field is located in the shipping tab. A note to the recipient cannot be added after the order has been confirmed.


50. We are tea blenders and would like to get involved with your company, how do we go about it?

Ans: Awesome! Please contact us and we’ll send all the information to get you started.


51. I have a product that I think would be perfect for Chai Chun. Can we talk?

Ans: Absolutely! We’re always sourcing awesome tea and tea-related products. Please email us at or simply click on the ‘contact us’ button.


52. I have another question.

Ans: Feel free to contact us or email us at


53. What is your tea pouch made of?

Ans: Our tea pouches are made from food graded MET PET.


54. What is the difference between cello wrap and foil wrap?

Ans: Most of the pouches in our 15 count retail boxes are packaged in clear cello wraps — made from recyclable material — which allows you to see the tea pouches inside. The information about the product is on the box. The tea pouches in our 100 count boxes are wrapped in foil and are shipped in a plain brown box. The foil packaging contains information about the product and our company.


55. How should I store my tea?

Ans: Keep in a dry and cool place. Keep away from the stove and do not store in the refrigerator or freezer. Also, keep away from strong odours. Oxygen, moisture, and foreign aromas are all enemies to the delicate subtleness of tea. It is important to store tea in an airtight container to protect it from exposure to light, humidity, and high temperatures.


56. How long will my tea remain fresh?

Ans:To ensure your loose tea stays fresh after it has been opened, please ensure the following:

1. Keep it in airtight storage tins.

2. Keep it away from moisture in a cool dark place away from the sun.

3. Try to keep the tea isolated from strong odours. This is not a necessity, just a simple recommendation to prevent scent absorption.

If you follow most to all of the above, your tea can continue to stay fresh for up to 1 year. It is important to follow storage directions in order to preserve the flavour and quality of your loose tea. Our teabags are packed with tealeaves rich in essential oils and are individually wrapped using a four layer water-resistant foil structure in order to ensure optimum freshness and the finest aroma and flavour. Perfect for travel!


57. Does water affect the tea brewing process?

Ans: The type of water — soft or hard and depending on the pH level — used to brew tea affects its colour and taste significantly.  


58. Should I use loose tea or a tea bag? Is one better than the other?

Ans:They are both good in their own way. It depends on the choice and preference of the individual.